17-jarige tiener uit Florida gearresteerd voor de Twitter hack en Bitcoin Scam.

De grootschalige twitterhack eerder deze maand zag de aanvallers verschillende geverifieerde celebrity accounts overnemen, om een Bitcoin Code zwendel te promoten. De meest recente rapporten tonen aan dat de autoriteiten drie tieners hebben gearresteerd, die zogenaamd achter de hack zaten, als een van de meest verwoestende hacks in de geschiedenis van het platform.

Na een inval door een gezamenlijke taskforce van federale wetshandhavers werd de 17-jarige Graham Clark, inwoner van Tampa, Florida gearresteerd, samen met de 22-jarige Nima Fazeli in Orlando en de 19-jarige Mason Sheppard in het Verenigd Koninkrijk.

Volgens de onderzoekers werden de verdachten opgespoord met behulp van KYC-verslagen die door Binance en Coinbase werden verstrekt, die enkele van de gestolen fondsen in de rekeningen van de verdachten zagen bewegen nadat zij een persoonlijk rijbewijs gebruikten om zich met de uitwisselingen te verifiëren.

De autoriteiten in Florida werkten samen met de FBI, de IRS en de Geheime Dienst om Clark te arresteren voor zijn betrokkenheid bij de hack die meerdere geverifieerde rekeningen zag voor de voormalige Amerikaanse president Barack Obama en Tesla CEO Elon Musk.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie onthulde dat Fazeli en Sheppard onder de aliassen „Rolex“ en „Chaewon“ gingen. Ze werden geholpen door een niet-geïdentificeerde minderjarige uit Californië, die toegaf Chaewon te helpen de toegang tot Twitter-accounts te verkopen.

De autoriteiten geloofden echter dat Clark het brein achter de aanval is en was degene die toegang kreeg tot de interne tools van Twitter door een Twitter-medewerker te overtuigen dat hij op de IT-afdeling van Twitter werkt en hem te misleiden om hem de geloofsbrieven te geven.

De hack slaagde erin om $117.000 aan Bitcoins te verdienen.

Terwijl Sheppard en Fazeli als tussenpersoon optraden in deze zwendel, zou een gehackte „Kirk#5270“ toegang hebben gehad tot de interne systemen van Twitter via eerdere meldingen. De FBI zegt echter dat het onderzoek nog gaande is en dat nog moet worden vastgesteld of Clark Kirk#5270 is.

Volgens Hillsborough State Attorney Andrew Warren, is Clark belast met meer dan 30 misdrijftellingen, waaronder georganiseerde fraude, communicatiefraude, identiteitsdiefstal en hacking, en zit hij momenteel in de gevangenis.

Hij zei verder:

„Dit kon een massieve, massieve hoeveelheid geld gestolen hebben van mensen, het kon de financiële markten binnen Amerika en over de hele wereld gedestabiliseerd hebben; omdat hij toegang had tot de Twitter-accounts van machtige politici, kon hij de politiek en de internationale diplomatie ondermijnd hebben.“

Toegevoegd, „Dit is geen spelletje… dit zijn ernstige misdaden met ernstige gevolgen, en als je denkt dat je mensen online kunt oplichten en er mee wegkomt, dan ben je in voor een onbeschoft ontwaken, een onbeschoft ontwaken dat komt in de vorm van een 6 uur durende klop op je deur van federale agenten.

KYC lost dit op?

Ook al was dit een ongelukkige zelfs dat zag de mensen en de media de schuld van cryptocurrencies. Het benadrukte het belang van KYC, en hoe blockchain technologie de autoriteiten fondsen laat volgen. Aan de andere kant is het bijna onmogelijk om het fiat bij te houden.

Daarom kan KYC gebruikt worden als een instrument om het gebruik van cryptocurrencies voor illegale doeleinden te voorkomen. Het feit dat er systemen zijn om gebruikers en transacties te traceren, betekent dat het kan worden gebruikt als een legitiem alternatief voor fiatgeld, omdat het vaak voorkomt dat dit soort incidenten zich voordoen.