Ethereums utvikleraktivitet overgår Bitcoins i 2020: Rapport

Bitcoin er ikke lenger det største nettverket med en bikube av utvikleraktivitet. Ethereum har tatt tak i den kappen.

Det er ifølge en rapport utgitt av Electric Capital, et risikokapitalfirma. Papiret er forfattet av Maria Shen, som er partner i firmaet. I følge denne rapporten blir over 300 utviklere med i Ethereum-nettverket hver måned, og denne tilstrømningen betyr at mange nye utviklere tiltrekkes mer av Ethereum-nettverket i motsetning til Bitcoin og andre plattformer.

Andreplass er villedende

For det første er det bemerkelsesverdig at Ethereum fortsatte å vokse og utvide seg gjennom den ferske Crypto Winter, og slutten av den prøvetiden kulminerte til en seriøs prisøkning for kryptoen. Det er noen mennesker som har holdt fast i troen på at Bitcoin-nettverket er mer aktivt enn noe annet kryptonettverk. Ifølge Electric Capital er den teorien falsk.

Essensen av rapporten var å vurdere resultatene etter å ha sporet forskjellige blockchain-baserte kryptoøkosystemer. En utvikler regnes som aktivt å bidra til utviklingen av et blockchain-nettverk så lenge de jobber med noe relatert til det. Etter denne beregningen er Ethereum-nettverket mer enn 4 ganger mer aktivt enn Bitcoin-nettverket. Som sådan er det misvisende å plassere Ethereum på andreplass etter Bitcoin.

DeFi går sterkt

En nøkkelfaktor som i stor grad har bidratt til den økte aktiviteten på Ethereum-nettverket, er spredningen av forskjellige DeFi-prosjekter. Ethereum er vert for mange kryptoprosjekter, og mange utviklere setter opp DeFi-plattformer for å kjøre på kjeden.

Etter hvert som DeFi blir mer populært, migrerer flere til Ethereum for å dra nytte av de blomstrende økonomiske mulighetene som DeFi introduserer. På den annen side har ikke Bitcoin vært assosiert med DeFi på et betydelig nivå.

Det er vekst over hele linja

Ethereum og Bitcoin er ikke de eneste kryptonettverkene som har sett vekst, spesielt de siste månedene. Hele kryptomarkedet er for tiden full av aktivitet, så mange brace for det mulige mega bull breakout forventet å toppe toppen av slutten av 2017.